Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Přidávání, duplikování, přejmenovávání a odstraňování stránek

Aplikace CorelDRAW umožňuje přidávání stránek do kresby nebo duplikování existujících stránek. Dále můžete stránky přejmenovat a odstranit jednu nebo více stránek. Můžete také přesouvat objekty z jedné stránky na druhou.

Při duplikování stránek můžete zvolit kopírování pouze samotné struktury vrstev dané stránky nebo kopírování všech vrstev a všech objektů, které tyto vrstvy obsahují. Další informace o vrstvách naleznete v části Práce s vrstvami.

S pomocí Zobrazení Řazení stránek lze spravovat stránky při současném zobrazení jejich obsahu. Zobrazení Řazení stránek umožňuje změnu pořadí stránek, stejně jako jejich kopírování, přidávání, přejmenovávání a odstraňování.

Zobrazení řazení stránek

Postup při přidání stránky Zp t nahoru

 

V seznamu Velikost vyberte požadovanou velikost stránky.
Do polí Šířka a Výška zadejte požadované hodnoty.
Klikněte na tlačítko Na šířku nebo Na výšku.

*

Stránku můžete také vložit před nebo za aktuální stránku kliknutím na jedno z tlačítek Přidat stránku v navigátoru dokumentu.

Novou stránku můžete přidat kliknutím pravým tlačítkem myši na kartu stránek v navigátoru dokumentu a kliknutím na příkaz Vložit stránku za nebo Vložit stránku před.

Postup při duplikování stránky Zp t nahoru

*

Dále můžete stránku duplikovat kliknutím pravým tlačítkem myši na název stránky a výběrem možnosti Duplikovat stránku.

Postup při přejmenování stránky Zp t nahoru

*

Stránku lze také přejmenovat dvojím kliknutím na název stránky v ukotvitelném panelu Správce objektů a zadáním nového názvu. Přístup k ukotvitelnému panelu Správce objektů získáte kliknutím na položku Objekt Správce objektů.

Postup při odstranění stránky Zp t nahoru

*

Chcete-li odstranit více stránek, zaškrtněte políčko Až po stránku a do pole Až po stránku zadejte číslo poslední stránky, kterou chcete odstranit.

Postup při změně pořadí stránek Zp t nahoru
Postup při přesunu objektu na jinou stránku Zp t nahoru

*

Dále můžete objekt přesunout na jinou stránku přetažením názvu objektu z ukotvitelného panelu Správce objektů na název vrstvy na cílové stránce.

Postup při správě stránek při současném zobrazení jejich obsahu Zp t nahoru

 

*

Dále můžete stránku kopírovat kliknutím pravým tlačítkem myši na stránku a výběrem možnosti Duplikovat stránku. Další informace o duplikování stránek naleznete v tématu Postup při duplikování stránky.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.