Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vyhledání a náhrada objektů

K vyhledání a úpravě objektů ve velkých kresbách můžete použít Průvodce hledáním a Průvodce nahrazením.

Pomocí zadaných kritérií hledání vás průvodce Najít provede hledáním vybraných objektů v kresbě. Jako kritéria hledání lze použít typ objektu a jeho související vlastnosti, vlastnosti výplně a obrysu, vektorové efekty použité na objekt a název nebo styl objektu. Můžete například hledat všechny obdélníky se zaoblenými rohy a bez výplně nebo veškerý text na osnově. Můžete rovněž hledat objekty se stejnými vlastnostmi jako vybraný objekt. Kritéria můžete v průběhu hledání změnit. Můžete je však rovněž také uložit pro pozdější použití.

Průvodce nahrazením vás provede jednotlivými kroky hledání objektů se zadanými vlastnostmi a náhradou těchto vlastností za jiné. Můžete například nahradit všechny výplně objektů určité barvy výplněmi jiné barvy. Dále je rovněž možné nahradit barevné modely a palety barev, vlastnosti obrysů a textové atributy, například písmo a velikost písma.

Můžete také hledat určitá slova a nahrazovat je jinými slovy. Další informace naleznete v tématu Hledání, úpravy a převádění textu.

Postup při hledání a výběru objektů Zp t nahoru

*

Zobrazit průvodce Najít můžete také stisknutím klávesové zkratky Ctrl + F.

Postup při náhradě vlastností objektu Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.