Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Nastavení mřížky dokumentu

Mřížka dokumentu je sada netisknutelných protínajících se čar, které lze zobrazit v okně kresby. Mřížku dokumentu lze použít pro přesné zarovnání a umístění objektů.

Vzhled mřížky dokumentu lze přizpůsobit změnou zobrazení a mezer mřížky. Zobrazení mřížky umožňuje mřížku dokumentu zobrazit jako čáry nebo jako body. Mezery mřížky umožňují nastavit vzdálenost mezi čarami mřížky. Možnosti mezer jsou založeny na měrných jednotkách pravítka. Pokud jsou například měrné jednotky nastaveny na palce, budou se možnosti mezer mřížky odvíjet od palců.

Pokud jsou měrné jednotky pravítka nastaveny na pixely, nebo pokud jste povolili Náhled pixelů, můžete zadat barvu a krytí pixelové mřížky. Další informace o náhledu pixelů najdete v tématu Výběr režimu zobrazení.

Objekty lze přichytit k mřížce dokumentu nebo pixelové mřížce a dosáhnout tak toho, že při přesouvání budou zarovnány s čarami mřížky.

Kostkovaný efekt v této grafice byl vytvořen pomocí mřížky dokumentu.

Postup při zobrazení nebo skrytí mřížky dokumentu Zp t nahoru
Postup při nastavení zobrazení mřížky Zp t nahoru
Nastavení mezer mřížky Zp t nahoru

*

Měrné jednotky použité pro mezery mřížky jsou stejné jako u pravítek. Informace o nastavení pravítek naleznete v tématu Postup při přizpůsobení nastavení pravítek.

Postup při změně barvy a krytí pixelové mřížky Zp t nahoru

*

Zaškrtnutí políčka Zobrazit mřížku (při zvětšení 800 % a více) můžete zrušit, pokud nechcete, aby se pixelové zobrazení automaticky použilo při 800% nebo větším zvětšení.

Postup při nastavení přichycení objektů k mřížce dokumentu Zp t nahoru
Postup při nastavení přichycení objektů k pixelové mřížce Zp t nahoru

*

Tato volba je dostupná pouze, pokud je povoleno pixelové zobrazení. Další informace naleznete v tématu Výběr režimu zobrazení.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.