Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Organizace písem

K organizaci a otevírání písem můžete použít složky a kolekce.

Ve složkách můžete snadno otevírat a sledovat písma umístěná ve stejné složce. Chcete-li přidat složku, je třeba prostřednictvím aplikace Správce písma Corel vyhledat složku písma v počítači. Složka se následně zobrazí v podokně Knihovny. Výchozí složka v aplikaci Správce písma Corel má název Moje písma. Obsahuje všechna písma nainstalovaná v systému Windows, všechna písma stažená do Centra obsahu a všechna písma z přidaných složek.

Důležitou výhodou přidávání složek do Správce písma Corel je možnost kontroly duplicitních verzí písem. Další informace naleznete v tématu Práce s duplicitními písmy.

Kolekce jsou ideální pro snadný přístup k písmům umístěným v různých složkách. Můžete například vytvořit kolekci obsahující všechna písma použitá v projektu. Pro vytvoření kolekce není nutné tato písma kopírovat do stejného umístění, takže v počítači nedochází k duplikování souborů písem. Kolekce můžete přejmenovat a dát jim smysluplná jména.

Pokud složku či kolekci již nepotřebujete, můžete ji odstranit.

Postup přidání složky Zp t nahoru

*

Přidáváte-li vnořené složky, zobrazí se v podokně Knihovny pouze nejvyšší složka.

*

Pokud přidaná složka obsahuje písma, která nejsou nainstalovaná, můžete je v aplikaci CorelDRAW používat bez nutnosti instalace.

Pokud složku, kterou jste přidali jako knihovnu, změníte přidáním nebo odebráním písem, aktualizujte seznam písem v podokně Náhled kliknutím na tlačítko Obnovit .

Vytvoření kolekce Zp t nahoru

*

Chcete-li z kolekce odebrat písmo, klikněte na něj pravým tlačítkem a potom klikněte na položku Odebrat z kolekce.

Do kolekce můžete také přidat písmo tak, že na něj v podokně Náhled klikněte pravým tlačítkem, potom kliknete na položku Přidat do kolekce a potom kliknete na kolekci.

Postup při odebrání složky nebo kolekce Zp t nahoru

*

Odebráním složky či kolekce neodstraníte obsažená písma.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.