Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Použití efektu Rozostření Bokeh

Efekt Rozostření Bokeh umožňuje nastavit míru rozostření, které se použije na vnější část obrázku mimo upravitelnou oblast, a nastavit přechod mezi zaostřenou oblastí a rozostřenou oblastí. Můžete také vybrat mezi kruhovým a šestihranným tvarem clony. Tvar clony může mít vliv na světelné vzory, které se projeví v rozostřených oblastech. Tento efekt je nejvíce patrný u malých plošek světla na tmavém pozadí. Lze jej například použít k simulaci způsobu, jímž objektiv fotoaparátu zpracovává rozostřené světlo.

Tento efekt lze také působivě použít v kombinaci s nástrojem Planární maska. Další informace naleznete v tématu Upravitelné oblasti definované pomocí nástroje Planární maska.

Efekt Rozostření Bokeh je používán k vymezení zaostřené oblasti uprostřed, přičemž zbývající část fotografie je ponechána rozostřená.

Použití efektu Rozostření Bokeh Zp t nahoru

 

Zaškrtněte políčko Invertovat masku.
Posuňte jezdec Stupeň rozostření.
V části Tvar clony vyberte jednu z následujících voleb:
Přesuňte jezdec Prolnutí okrajů.
Posunutím jezdce Rozsah zaostření doleva zmenšíte zaostřenou oblast, posunutím jezdce doprava rozšíříte zaostřenou oblast k okraji výběru.

*

Nastavte výběr o něco větší, než je oblast, kterou chcete ponechat ostrou, a poté dolaďte okraj výběru pomocí jezdce Rozsah zaostření.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.