Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Změny okrajů objektů

Vzhled objektu lze upravit změnou charakteristik jeho okrajů. Okraje objektu lze prolnout s pozadím pomocí prolnutí, odstranění lemu a odstranění černých nebo bílých okrajů. Chcete-li určitý objekt v obrázku zvýraznit, můžete jeho okraje zaostřit. Také můžete přizpůsobit obrys objektu.

Prolnutí

Prolnutím se změkčí okraje objektu postupným zvyšováním průhlednosti okrajových pixelů. Můžete určit šířku prolnuté části objektu a přechod průhlednosti, který chcete použít.

Objekt vpravo má prolnutím změkčené okraje.

Vyplnění okrajem

Objekt vytvořený z upravitelné oblasti má někdy podél okrajů nesprávné pixely. Projeví se to, když jsou kolem upravitelné oblasti pixely rozdílné světlosti nebo barvy. Při vyplnění okrajem se barva těchto nesprávných pixelů nahradí barvou z objektu, aby se objekt prolnul s pozadím.

Odstranění černých nebo bílých okrajů objektu

Černé nebo bílé okraje lze z objektu s prolnutím odstranit tak, že pixely podél okrajů více zprůhledníte nebo naopak zvýšíte jejich krytí.

Zaostření

Při zaostření se zvýrazní okraje objektu. Toho lze dosáhnout zadáním prahové hodnoty stupňů šedé pro pixely podél okrajů objektu. Okraje se zostří, jelikož pixely s hodnotou nižší, než je prahová hodnota, se změní v průhledné pixely, zatímco pixely s hodnotou vyšší, než je prahová hodnota, se změní v neprůhledné pixely.

Objekt vpravo má okraje zvýrazněné zaostřením.

Změna vzhledu obrysu objektu

Můžete přizpůsobit vzhled obrysu objektu změnou jeho barvy a prahové hodnoty. Při změně prahové hodnoty obrysu se změní umístění vizuální hranice aktivního objektu. Také můžete změnit barvu obrysu objektu, aby byl viditelnější proti pozadí obrázku.

Obrys obrázku lze také skrýt.

Postup při prolnutí okrajů objektu Zp t nahoru

*

Můžete také prolnout okraje upravitelné oblasti kliknutím na tlačítko Prolnout masku na panelu vlastností.

Postup při odstranění lemu objektu Zp t nahoru
Postup při odstranění černých nebo bílých okrajů objektu Zp t nahoru
Postup při zaostření okrajů objektu Zp t nahoru
Postup při změně obrysu objektu Zp t nahoru

*

Když změníte prahovou hodnotu ohraničení objektu, změní se oblast ohraničená obrysem, avšak nikoli samotný objekt. Pixely, které nejsou zcela neprůhledné, mohou ležet vně obrysu, přestože jsou stále součástí objektu.

Postup při skrytí obrysu objektu Zp t nahoru

*

Obrys objektu lze také zobrazit nebo skrýt kliknutím na tlačítko Obrys objektu na standardním panelu nástrojů. Pokud není standardní panel nástrojů zobrazen, klikněte na příkaz Okno Panely nástrojů Standardní.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.