Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vytváření objektů

V aplikaci Corel PHOTO-PAINT můžete vytvářet objekty z následujících prvků:

Objekty můžete vytvářet buď zcela od začátku aplikováním tahů štětcem nebo vytvářením tvarů, nebo můžete tahy štětcem a tvary přidat do již existujícího objektu. Další informace o aplikování tahů štětcem a vytváření tvarů naleznete v tématu Kreslení a malování.

Objekt lze vytvořit také za použití celého pozadí obrázku. Pozadí nelze upravovat ani přesouvat v pořadí vrstev na sobě, pokud jej nepřevedete na objekt.

Jiným způsobem, jak lze vytvořit objekt, je definovat upravitelnou oblast na pozadí obrázku nebo na jiném objektu. Při vytvoření objektu z upravitelné oblasti můžete do této oblasti zahrnout pouze viditelné prvky. Pokud je objekt zakryt jinými objekty a není vidět, nebude v upravitelné oblasti obsažen. Informace o definování upravitelných oblastí naleznete v části Práce s maskami.

Objekt lze vytvořit také za použití části pozadí obrázku. Na tomto obrázku je definována upravitelná oblast a poté je okopírován a přemístěn výběr.

Všechny objekty v obrázku mají totéž rozlišení a režim barev. Přidáváním objektů do obrázku se zvětšuje velikost souboru a nároky na paměť. Chcete-li soubor zmenšit, můžete sloučit jeho vrstvy sloučením jednotlivých objektů dohromady. Další informace o slučování objektů najdete v části Seskupování a slučování objektů.

Chcete-li při uložení obrázku zachovat objekty, je nutné obrázek uložit v nativním formátu souboru aplikace Corel PHOTO-PAINT (CPT). Další informace o ukládání obrázků najdete v části Ukládání a zavírání obrázků.

Postup při vytváření objektu nástrojem Štětec Zp t nahoru

*

Pokud je zapnutý příkaz Zobrazit obrysy objektu v nabídce Objekt, je kolem nového objektu zobrazeno čárkované ohraničení nazývané obrys.

Standardně se všechny tahy štětcem a nanášené obrázky přidávají k aktivnímu objektu.

*

Objekt lze také vytvořit kliknutím na tlačítko Nový objekt v ukotvitelném panelu Správce objektů. Pokud není ukotvitelný panel Správce objektů otevřený, klikněte na položku Okno Ukotvitelné panely Správce objektů.

Postup při vytváření objektu nástrojem pro kreslení tvarů Zp t nahoru

*

Pokud je zapnutý příkaz Zobrazit obrysy objektu v nabídce Objekt, je kolem nového objektu zobrazeno čárkované ohraničení nazývané obrys.

Chcete-li přidat tvar k aktivnímu objektu, aniž byste vytvořili nový objekt, vypněte tlačítko Nový objekt na panelu vlastností.

Postup při vytváření objektu pomocí celého pozadí obrázku Zp t nahoru
Postup při vytváření objektu pomocí upravitelné oblasti Zp t nahoru

*

Chcete-li odebrat upravitelnou oblast obrázku při vytvoření objektu, klikněte na položku Objekt Vytvořit Vyjmout z masky.

Postup při vytváření objektu pomocí všech viditelných prvků v upravitelné oblasti Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.