Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Přizpůsobení panelů nástrojů

Umístění a zobrazení panelu nástrojů lze přizpůsobit. Například můžete přesunout nebo změnit velikost panelu nástrojů a můžete vybrat možnost panel nástrojů skrýt nebo zobrazit.

Panely nástrojů mohou být buď ukotvené, nebo plovoucí. Ukotvíme-li panel nástrojů, připojí se k okraji okna aplikace. Uvolníme-li panel nástrojů, odtrhne se od okraje okna aplikace tak, že pluje, a lze ho snadno přesouvat.

Vlastní panely nástrojů lze vytvářet, odstranit a přejmenovat. Panely nástrojů lze upřesnit přidáním, odebráním a uspořádáním položek panelu nástrojů. Vzhled panelu nástrojů můžete upravit tak, že změníte velikost tlačítek a zobrazíte obrázky, titulky nebo obojí. Můžete také upravit obrazy tlačítek panelu nástrojů.

K přesunu, ukotvení a uvolnění panelů nástrojů použijte místo úchytu panelu nástrojů.

 

Pokud nechcete omylem přesouvat ukotvené panely nástrojů, můžete je uzamknout. Uzamknuté panely nástrojů nemají na levé hraně tečkovanou čáru.

Uzamknutý panel nástrojů

Postup při přizpůsobení umístění a zobrazení panelu nástrojů Zp t nahoru

 

Klikněte na příkaz Nástroje Přizpůsobení. V seznamu kategorií Přizpůsobení klikněte na volbu Panely příkazů a zrušte zaškrtnutí nebo zaškrtněte políčko vedle názvu panelu nástrojů.
Klikněte na příkaz Nástroje Přizpůsobení. V seznamu kategorií Přizpůsobení klikněte na volbu Panely příkazů, klikněte na panel nástrojů a poté klikněte na tlačítko Obnovit.

*

Ukotvené panely nástrojů nelze přesouvat, pokud jsou uzamknuty. Informace o odemykání panelů nástrojů naleznete v tématu Postup při zamknutí nebo odemknutí panelu nástrojů.

Postup při přidání, odstranění nebo přejmenování vlastního panelu nástrojů Zp t nahoru

 

Klikněte na příkaz Nástroje Přizpůsobení. V seznamu kategorií Přizpůsobení klikněte na volbu Panely příkazů, klikněte na tlačítko Nový a zadejte název do seznamu Panely příkazů. Podržte kombinaci kláves Alt + Ctrl a přetáhněte nástroj nebo tlačítko do okna aplikace do nového panelu nástrojů. Příkazy můžete přetáhnout také ze seznamu Příkazy (Nástroje Přizpůsobení Příkazy).
Klikněte na příkaz Nástroje Přizpůsobení. V seznamu kategorií Přizpůsobení klikněte na volbu Panely příkazů, klikněte na panel nástrojů a poté klikněte na tlačítko Odstranit.
Klikněte na příkaz Nástroje Přizpůsobení. V seznamu kategorií Přizpůsobení klikněte na volbu Panely příkazů, dvakrát klikněte na název panelu nástrojů a zadejte nový název.
Postup při přidání nebo odebrání položky na panelu nástrojů Zp t nahoru
Postup při uspořádání položek panelu nástrojů Zp t nahoru

*

Položku panelu nástrojů lze kopírovat na jiný panel nástrojů podržením klávesy Ctrl při tažení položky. Není-li dialogové okno Možnosti otevřené, je nutné podržet stisknuté klávesy Alt + Ctrl.

Postup při úpravě vzhledu panelu nástrojů Zp t nahoru

*

Vestavěný panel nástrojů lze obnovit na výchozí nastavení kliknutím na tlačítko Obnovit.

Postup při úpravě obrázku tlačítka panelu nástrojů Zp t nahoru

*

Když v seznamu Velikost vyberete možnost Malé nebo Střední, můžete upravit malou nebo střední verzi konkrétního obrazu tlačítka. Velká verze obrázku tlačítka upravit nelze. Další informace o tom, jak zobrazit všechna tlačítka jako malá, střední nebo velká, naleznete v tématu Postup při úpravě vzhledu panelu nástrojů.

*

Výchozí nastavení obrazů tlačítek panelu nástrojů lze obnovit kliknutím na volbu Obnovit výchozí.

Postup při zamknutí nebo odemknutí panelu nástrojů Zp t nahoru

*

Plovoucí panely nástrojů nelze zamknout.

*

Panely nástrojů lze rovněž zamknout nebo odemknout tím, že na daný panel nástrojů kliknete pravým tlačítkem myši a poté kliknete na příkaz Zamknout panely nástrojů.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.