Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Úprava nastavení kódování pro správné zobrazování textu

V aplikaci Corel PHOTO-PAINT je veškerý text přidávaný do dokumentu kódován pomocí znakové sady Unicode, což určuje znakovou sadu textu. Když otevíráte nebo importujete obrázek obsahující text, aplikace Corel PHOTO-PAINT konvertuje kódovací systém použitý v souboru na systém Unicode. Pokud například importujete starší dokument, který obsahuje 8bitový text ANSI, který používá konkrétní znakovou stránku (například 949 ANSI/OEM – korejská), aplikace Corel PHOTO-PAINT převede znakovou stránku 949 do systému Unicode. Nicméně není-li znaková stránka určena během otevírání obrázku, použije aplikace Corel PHOTO-PAINT k převodu textu výchozí znakovou stránku, což může způsobit chybné zobrazení některého textu. Text můžete zobrazit správně výběrem ovlivněného textu a opětovným převedením do systému Unicode pomocí příslušené znakové stránky.

Nastavením kódování nelze ovlivnit zobrazení textu mimo okno kresby, například v klíčových slovech, názvech souborů a textových položkách na ukotvitelných panelech Správce objektů a Správce údajů o objektech. K zobrazení správných znaků pro takovéto typy textu musíte použít nastavení kódové stránky v dialogových oknech Otevřít nebo Importovat. Informace týkající se používání nastavení kódové stránky naleznete v části Otevírání obrázků.

Jak správně zobrazit text v libovolném jazyce Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.