Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Otevírání obrázků

V aplikaci Corel PHOTO-PAINT můžete otevírat většinu rastrových (bitmapových) obrázků. Každý obrázek, který otevřete, se zobrazí ve vlastním okně obrázku.

Otevíráte-li dokumenty v aplikaci Corel PHOTO-PAINT, zobrazí se ve výchozím nastavení v podobě záložek. Aplikaci si můžete přizpůsobit tak, aby se dokumenty otevíraly v plovoucích oknech.

Obrázky také můžete importovat. Importování vám umožňuje přidat nový obrázek do aktivního okna obrázku. Další informace naleznete v tématu Import souborů.

Můžete používat klipart a fotografie, které jsou dodávány na disku Corel DVD. Pokud používáte systém Windows 7 nebo Windows 8, můžete obrázky hledat podle různých kritérií, například podle názvu souboru, popisku, předmětu, autora, klíčových slov, komentáře a dalších vlastností spojených s daným souborem. Další informace o hledání souborů v systému Windows 7 a Windows 8 naleznete v nápovědě systému Windows. Obsah můžete rovněž hledat a procházet pomocí ukotvitelného panelu Získat více. Další informace naleznete v tématu Vyhledávání obsahu prostřednictvím ukotvitelného panelu Získat další.

Otevírání předchozích verzí vícejazyčných souborů

Můžete otevřít nebo importovat obrázek z verze 11 nebo starší aplikace Corel PHOTO-PAINT, který obsahuje text v jazyce odlišném od jazyka vašeho operačního systému. K tomu slouží nastavení znakové stránky, která zajistí, aby se názvy objektů a poznámky ukládané spolu s obrázkem správně zobrazovaly v ukotvitelném panelu Správce objektů. Chcete-li, aby se správně zobrazoval text v okně obrázku, musíte použít nastavení kódování. Další informace naleznete v tématu Úprava nastavení kódování pro správné zobrazování textu.

Postup při otevření obrázku Zp t nahoru

 

Zaškrtněte políčko Kontrolovat vodoznak.
V seznamu Otevřít klikněte na položku Oříznout a načíst.
V seznamu Otevřít klikněte na položku Převzorkovat a načíst.

*

Otevřít obrázek lze také kliknutím na tlačítko Otevřít na standardním panelu nástrojů. Pokud není standardní panel nástrojů zobrazen, klikněte na příkaz Okno Panely nástrojů Standardní.

Postup při otevírání dokumentů v plovoucích oknech Zp t nahoru
Postup při vložení souboru do aktivního obrázku Zp t nahoru

*

Soubor také můžete otevřít v novém okně obrázku tak, že jej přetáhnete do okna aplikace.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.