Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Import souborů

Aplikace Corel PHOTO-PAINT poskytuje filtry, které při importu převádějí soubory z jednoho formátu na jiný. Soubor můžete importovat a umístit jej do aktivního okna aplikace jako objekt. Importovaný soubor se stane součástí aktivního obrázku. Soubor také můžete přenést do aplikace tím, že jej otevřete v novém okně aplikace.

Při importu souboru můžete použít výchozí nastavení filtru pro import souborů, nebo můžete zvolit jiná nastavení. Do lokální složky správy barev také můžete uložit profil ICC (International Color Consortium), který je vložen v souboru.

Při importu rastrového obrázku jej můžete převzorkovat, aby se změnil počet pixelů, odstranily se zbytečné podrobnosti a zmenšila se velikost souboru. Také můžete rastr oříznout a vybrat tak pouze přesně tu oblast a velikost obrázku, kterou chcete importovat.

Můžete importovat klipart a fotografie, které jsou dodávány na disku Corel DVD. Pokud používáte systém Windows 7 nebo Windows 8, můžete obrázky hledat podle různých kritérií, například podle názvu souboru, popisku, předmětu, autora, klíčových slov, komentáře a dalších vlastností spojených s daným souborem. Další informace o hledání souborů v systému Windows 7 a Windows 8 naleznete v nápovědě systému Windows. Obsah můžete rovněž hledat a procházet pomocí ukotvitelného panelu Získat více. Další informace naleznete v tématu Vyhledávání obsahu prostřednictvím ukotvitelného panelu Získat další.

Obrázky z aplikace Corel PHOTO-PAINT také můžete exportovat do mnoha různých formátů souboru. Formát souboru, který zvolíte, závisí na tom, jak chcete obrázek v budoucnu používat. Další informace o exportu souborů najdete v části Export obrázků do jiných formátů souboru.

Informace o konkrétních formátech souborů najdete v části Podporované formáty souborů.

Postup při importu souboru do aktivního obrázku Zp t nahoru

 

Uložení vloženého profilu ICC (International Color Consortium)
Pokud zaškrtnete políčko Vyjmout vložený profil ICC, bude profil ICC uložen do složky správy barev, ve které je aplikace nainstalována.
Zaškrtněte políčko Kontrolovat vodoznak.
Použití výchozího nastavení filtru bez otevření jeho dialogového okna
Zaškrtněte políčko Nezobrazovat dialog filtru.
V dialogovém okně Importovat soubor TIFF vyberte požadovanou možnost v části Vyberte stránky, které chcete importovat.

*

V dialogovém okně Importovat obrázek z disku se zobrazí velikost souboru, který chcete importovat, a všechny poznámky spojené se souborem.

*

Soubor také můžete importovat tak, že jej otevřete v novém okně aplikace. Další informace o otevření souboru v novém okně aplikace najdete v části Postup při otevření obrázku.

Postup při převzorkování obrázku během importu Zp t nahoru

 

Zaškrtněte políčko Zachovat poměr stran.
Zaškrtněte políčko Stejné hodnoty.

*

Když se otevře dialogové okno formátu importu, zadejte požadované možnosti. Podrobné informace o formátech souborů najdete v části Podporované formáty souborů.

Při importu nelze rozlišení souboru zvýšit.

*

Soubor také můžete importovat tak, že jej otevřete v novém okně aplikace. Další informace o otevření souboru v novém okně aplikace najdete v části Postup při otevření obrázku.

Postup při oříznutí obrázku během importu Zp t nahoru

*

Při importu rastrů se 16 barvami se tyto automaticky převedou na rastry s 256 barvami.

*

Změnit velikost obrázku můžete také tažením za výběrový rámeček v okně náhledu.

Měrné jednotky můžete změnit tak, že zvolíte typ jednotek ze seznamu Jednotky v dialogovém okně Oříznout obrázek.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.