Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

GIF

GIF je rastrový formát, navržený pro použití na webových stránkách. Za účelem minimalizace doby přenosu souborů je vysoce komprimovaný a podporuje obrázky s až 256 barvami. Maximální podporovaná velikost obrázku ve formátu souborů GIF je 30 000 × 30 000 pixelů a používá kompresi LZW.

Formát GIF umožňuje v souboru uložit více rastrů. Když se více obrázků zobrazuje v rychlé posloupnosti, nazývá se soubor animovaný soubor GIF. Další informace naleznete v tématu „Ukládání animací" na straně 13.

Obrázky GIF s průhledným pozadím jsou často používány na webu. Další informace naleznete v tématu „Vytváření paletových obrázků s průhlednými barvami a pozadími" na straně 40.

Pro použití na Internetu můžete obrázky také uložit do formátů JPEG a PNG. Chcete-li publikovat obrázek na webu a nejste si jisti, který formát použít, přejděte na téma „Volba formátu souboru vhodného pro web" na straně 33.

Postup při importu souboru GIF Zp t nahoru

 

Další informace naleznete v tématu Postup při převzorkování obrázku během importu.
Další informace naleznete v tématu Postup při oříznutí obrázku během importu.
Postup při otevření animovaného souboru GIF Zp t nahoru

*

Další informace o otevírání a přehrávání animací naleznete v tématu „Otevírání a přehrávání animací" na straně 3.

*

Část animace můžete také otevřít výběrem Částečné načtení a v dialogovém okně Načíst část animace pak zadejte hodnotu do polí Od a Do pro určení více snímků.

Technické poznámky k formátu souborů GIF Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.