Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Postup při použití kanálů přímých barev

Kanály přímých barev umožňují zobrazit, upravit, přidat a zachovat v souborech informace o přímých barvách. Pokud v aplikaci Corel PHOTO-PAINT importujete soubor, který používá přímé barvy, nebo do souboru přímé barvy přidáváte, kanály přímých barev zajistí, že se informace o barvách při výstupu souboru zachová. Přímá barva se ukládá do kanálu ve stupních šedé (8 bitů), který zachovává například informace o tom, která přímá barva se má použít, kde se má použít inkoust a s jakou hustotou.

Můžete vytvořit nový kanál přímé barvy, přiřadit mu barvu, název a poté přidat obsah. Do kanálu lze například malovat, kreslit tvary, používat efekty nebo vkládat obsah. Pokud do kanálu přímé barvy vložíte objekt nebo výběr, bude přidán jako upravitelná oblast. Upravitelnou oblast můžete před přidáním do kanálu přímé barvy upravit. Další informace o úpravách upravitelných oblastí naleznete v části Práce s maskami.

Při zobrazení náhledu obrázku si můžete zvolit, zda se mají přímé barvy smíchat s barvami, které leží pod nimi (přetisk), nebo zda je mají překrýt. Tímto způsobem lze simulovat průhledné nebo neprůhledné inkousty.

Můžete také vybrat a upravit existující kanály přímých barev a změnit jejich vlastnosti. Pokud například otevřete nebo importujete obrázek, který obsahuje kanály přímých barev, můžete upravit obsah kanálu, změnit jeho název nebo změnit přímou barvu kanálu. Při prohlížení obrázků lze skrýt nebo zobrazit obsah kanálů přímých barev nebo změnit jejich pořadí. Kanály přímých barev lze mezi obrázky kopírovat, a pokud je již nepotřebujete, můžete je odstranit.

Pokud vytváříte nový kanál nebo upravujete již existující, můžete změnou barvy pro nástroj, který právě používáte, přidat nebo smazat obsah kanálu. Při malování černou se například použije plná barva, při malování bílou se barva bude mazat a při malování šedou se použije barevný odstín.

Budete-li provádět další úpravy, můžete si práci uložit do souboru ve formátu CPT. Práci lze také ukládat do souboru ve formátu PSD, nebo pokud již chcete tisknout, exportovat do souboru ve formátu DCS, PDF nebo EPS.

Postup při vytváření kanálu přímé barvy Zp t nahoru

*

Nový kanál lze také vytvořit kliknutím na tlačítko Nový kanál přímé barvy v ukotvitelném panelu Kanály.

Paleta Pantone Solid Coated je výchozí paletou barev, ale prostřednictvím výběru barvy lze kliknutím na tlačítko Další a výběrem palety ze seznamu Paleta v dialogovém okně Vybrat barvu přistupovat k ostatním paletám.

Postup při výběru kanálu přímé barvy Zp t nahoru
Postup při změně vlastností kanálu přímé barvy Zp t nahoru

 

Do pole Název zadejte název kanálu.
V seznamu Vlastnosti inkoustu vyberte některou z následujících možností:

*

Dvojím kliknutím na kanál přímé barvy v ukotvitelném panelu Kanály lze otevřít dialogové okno Vlastnosti kanálu přímé barvy.

Postup při vkládání obsahu do kanálu přímé barvy Zp t nahoru

*

Rozměry a rozlišení obrázku ovlivňují způsob, jakým se informace kanálu přímé barvy předávají mezi obrázky. Chcete-li dosáhnout co nejlepších výsledků, kopírujte kanály přímých barev mezi obrázky, které mají podobné rozměry a rozlišení.

Postup při zobrazení nebo skrytí kanálu přímé barvy Zp t nahoru
Postup při změně pořadí kanálů přímých barev Zp t nahoru
Postup při kopírování kanálu přímé barvy Zp t nahoru

*

Rozměry a rozlišení obrázku ovlivňují způsob, jakým se informace kanálu přímé barvy předávají mezi obrázky. Chcete-li dosáhnout co nejlepších výsledků, kopírujte kanály přímých barev mezi obrázky, které mají podobné rozměry a rozlišení.

Postup při odstranění kanálu přímé barvy Zp t nahoru
 

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.