Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Práce se skupinami ořezu

Skupiny ořezu umožňují kombinovat charakteristiky objektů umístěním obrazových prvků z jednoho nebo více objektů do tvaru jiného objektu; charakteristiky podřízených objektů se vloží do tvaru nadřízeného objektu. Je-li nadřízeným objektem text a podřízeným objektem obrázek oblohy, bude výsledkem text s barvou a texturou oblohy. Objekt je nadřízeným objektem jiného objektu, který leží v pořadí vrstev na něm; podřízený objekt nemůže být pod nadřízeným objektem.

Skupiny ořezu umožňují vypůjčit si vlastnosti jednoho objektu a použít je na objekt jiný. V tomto příkladu má text (nadřízený objekt) barvu a texturu oblohy (podřízený objekt).

Vytvořit můžete také skupiny ořezu obsahující pozadí, pokud obrázek pozadí převedete na objekt. Skupinu ořezu můžete kdykoli vrátit zpět.

Postup při vytváření skupiny ořezu Zp t nahoru

*

Viditelné jsou pouze ty oblasti podřízeného objektu, které se nacházejí uvnitř obrysu nadřízeného objektu. V oblastech ležících mimo nadřízený objekt bude viditelné pouze ohraničení rámečkem podřízeného objektu.

Postup při vytváření skupiny ořezu obsahující obrázek pozadí Zp t nahoru
Postup při zrušení skupiny ořezu Zp t nahoru

 

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.