Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vytváření čoček

Čočky umožňují aplikovat na obrázek nebo jeho části speciální efekty a úpravy. Když vytvoříte čočku, neaplikují se změny přímo na pixely obrázku, nýbrž jsou na obrazovce vidět skrz čočku. Čočka se vytvoří jako samostatný objekt ve vrstvě nad pozadím obrázku, takže můžete čočku a pozadí obrázku upravovat nezávisle na sobě. Po dosažení požadovaných výsledků můžete čočku zkombinovat s pozadím obrázku. Při exportu nebo tisku obrázku se účinky čočky aplikují na exportovaný nebo tištěný obrázek.

Můžete vytvořit čočku, která pokrývá celý obrázek, nebo můžete vytvořit čočku z upravitelné oblasti masky. V obrázku můžete vytvořit libovolné množství čoček a každé z nich dát jedinečný název. Můžete také použít více čoček k aplikování postupných změn na určitou oblast obrázku.

Aplikace Corel PHOTO-PAINT umožňuje vytvoření následujících čoček:

Při vytváření čočky musíte zvolit typ čočky na základě změny, kterou chcete aplikovat. Typy čoček však závisí na barevném režimu obrázku. Nelze například aplikovat barevnou čočku na obrázek ve stupních šedé, protože neobsahuje žádné barvy, které by bylo možno pozměnit. Chcete-li korigovat nebo upravit barvy a tóny obrázku, zvolte takový typ čočky, který odpovídá příslušným filtrům úprav a transformací. Další informace o používání filtrů naleznete v části Úpravy barev a tónů. Chcete-li pomocí speciálního efektu zvýšit kvalitu obrázku nebo jej podstatně transformovat, zvolte potřebný filtr speciálního efektu. Další informace o speciálních efektech naleznete v části Používání speciálních efektů.

Obrázek muže je objekt vyříznutý z tmavšího obrázku. Pomocí čočky byl objekt zesvětlen bez trvalé změny objektu nebo pozadí obrázku.

Postup při vytváření čočky Zp t nahoru

*

Čočku lze také vytvořit kliknutím na tlačítko Nová čočka na ukotvitelném panelu Správce objektů. Pokud není ukotvitelný panel Správce objektů otevřený, klikněte na položku Okno Ukotvitelné panely Správce objektů.

Postup při vytváření čočky z upravitelné oblasti Zp t nahoru

*

Čočku lze také vytvořit z upravitelné oblasti kliknutím na tlačítko Nová čočka na ukotvitelném panelu Správce objektů poté, co jste definovali upravitelnou oblast. Pokud není ukotvitelný panel Správce objektů otevřený, klikněte na položku Okno Ukotvitelné panely Správce objektů.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.