Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vytváření paletových obrázků s průhlednými barvami a pozadími

Aplikace Corel PHOTO-PAINT umožňuje exportovat paletové obrázky, například soubory GIF nebo osmibitové soubory PNG, s průhlednými barvami a pozadím. Tyto obrázky, například tlačítka a loga, se běžně používají na webových stránkách s barevným nebo vzorovaným pozadím.

Když na webovou stránku umístíte obrázek s neprůhledným pozadím, zobrazí se na stránce barva pozadí obrázku jako obdélník. Díky zprůhlednění se pozadí obrázku prolne se stránkou. Průhledné pozadí obrázku také umožňuje změnit barvu nebo vzor pozadí webové stránky, aniž byste museli stejně měnit také pozadí obrázků.

Barva pozadí musí být jedna plná barva, která není nikde jinde v obrázku použita. Zprůhlednit lze také upravitelnou oblast nebo chráněnou oblast. Další informace o definování těchto oblastí najdete v části Práce s maskami.

Pro použití na webových stránkách můžete vytvořit obrázek s průhledným pozadím.

Průhledná pozadí obrázků lze vytvářet i v jiných formátech souborů. Informace najdete v části Vyřezávání obrázků.

Postup při exportu obrázku s barvami palety s průhledným pozadím Zp t nahoru

 

V části Nastavení zaškrtněte políčko Průhlednost.
Klikněte na nástroj Kapátko na panelu nástrojů a poté klikněte do obrázku a vyberte barvu. V části Nastavení klikněte na tlačítko Nastavit vybranou barvu jako průhlednou .
V části Nastavení otevřete výběr barvy Podklad a klikněte na požadovanou barvu.

*

Pro dosažení nejlepších výsledků vyberte možnost Žádné ze seznamu Rozptylování v části Nastavení.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.