Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Zjišťování a vkládání vodoznaků Digimarc

Vodoznak Digimarc vkládá do obrázku podrobnosti o autorských právech, kontaktní údaje a atributy obrázku. Vodoznak mírně pozmění jas pixelů v obrázku. Tyto změny nejsou sice nijak nápadné, nicméně po zpracování obrázku si můžete všimnout změn jasu některých pixelů. Na vodoznaky Digimarc nemá normální upravování, tisk a skenování obrázků žádný vliv.

Detekce a vkládání vodoznaků Digimarc není podporována v 64bitové verzi sady CorelDRAW Graphics Suite.

Zjišťování vodoznaků

Při otevření obrázku v aplikaci Corel PHOTO-PAINT můžete ověřit, zda neobsahuje vodoznak. Je-li v obrázku přítomen vodoznak, zobrazí se v záhlaví symbol copyrightu. Informace o obrázku označeném vodoznakem můžete získat tím, že si přečtete vloženou zprávu a napojíte se na kontaktní profil v databázi společnosti Digimarc.

Vkládání vodoznaků

V aplikaci Corel PHOTO-PAINT můžete do obrázků také vkládat vodoznaky Digimarc. Nejdříve si musíte opatřit jedinečný identifikátor tvůrce (Creator ID) na základě přihlášení k on-line službě společnosti Digimarc. Součástí identifikace Creator ID jsou kontaktní údaje, jako je jméno, telefonní číslo, adresa, e-mailová adresa a adresa v síti WWW.

Jakmile máte k dispozici ID tvůrce, můžete vodoznak vložit do obrázku. Můžete zadat rok copyrightu, atributy obrázku a trvanlivost vodoznaku. Můžete rovněž určit cílovou metodu výstupu obrázku, například tisk nebo web.

Vodoznaky Digimarc nezabraňují neoprávněnému použití obrázků ani porušení autorských práv. Vodoznaky však slouží k uložení informace o autorských právech do obrázku. Poskytují rovněž kontaktní informace pro ty, kdo by chtěli obrázek použít nebo licencovat.

Další informace o společnosti Digimarc najdete na adrese www.digimarc.com.

Postup při zjištění vodoznaku Zp t nahoru

*

Tato funkce není v 64bitové verzi aplikace CorelDRAW Graphics Suite podporována.

*

Vodoznak lze také zjistit tak, že zapnete možnost Kontrolovat vodoznak, když otevíráte nebo importujete obrázek.

Postup při získání ID tvůrce Zp t nahoru
Postup při vložení vodoznaku Zp t nahoru

*

Tato funkce není v 64bitové verzi aplikace CorelDRAW Graphics Suite podporována.

Před přidáním vodoznaku zkombinujte všechny objekty s pozadím. Další informace o kombinování objektů s pozadím najdete v části Seskupování a slučování objektů.

 

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.