Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Správa osnov

Ukládání, exportování a odstraňování osnov

Spolu s obrázkem můžete uložit jednu nebo více osnov, pokud jej ukládáte ve formátu souboru aplikace Corel PHOTO-PAINT (CPT). Osnovy lze také exportovat, abyste je mohli použít v jiných aplikacích, jako je například CorelDRAW (CDR) nebo Adobe Illustrator (AI). Chcete-li osnovu použít v jiných obrázcích aplikace Corel PHOTO-PAINT, musíte ji exportovat do formátu souboru Corel Presentation Exchange (CMX). Osnovu můžete kdykoli odstranit.

Import osnov a vektorových obrázků

Do obrázku aplikace Corel PHOTO-PAINT můžete osnovu importovat. V okně obrázku můžete otevřít několik osnov a přepínat mezi nimi. Aplikace Corel PHOTO-PAINT také umožňuje importovat vektorovou grafiku z jiných kreslicích aplikací. Při převodu vektorových obrázků na osnovy se každý bod vektoru přemění v uzel. Chcete-li z aplikace CorelDRAW importovat text, musíte jej nejdříve převést na křivky.

Prohlížení osnovy

Ve výchozím nastavení se osnova zobrazuje černě. Při práci na obrázku můžete osnovu skrýt nebo můžete změnit výchozí barvu osnovy, aby byla lépe vidět.

Postup při uložení osnovy spolu s obrázkem Zp t nahoru

*

Osnovu musíte exportovat, chcete-li ji používat v jiných obrázcích aplikace Corel PHOTO-PAINT nebo v jiných aplikacích. Informace o exportování osnov najdete v části Postup při exportu osnovy.

Postup při exportu osnovy Zp t nahoru
Postup při odstranění osnovy Zp t nahoru
Postup při importu osnovy nebo vektorového obrázku Zp t nahoru

*

Velké, složité vektorové obrázky není vhodné importovat jako osnovy, protože obsahují příliš mnoho uzlů.

Postup při skrytí osnovy Zp t nahoru
Postup při změně výchozí barvy osnovy Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.