Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Opakování a zeslabování akcí

Akce můžete zesilovat nebo zeslabovat. Když akci aplikujete na obrázek znovu, její vizuální účinek se zesílí. Při zeslabování se účinek akce postupně odstraňuje. K úpravě efektů zeslabování také můžete využít režim sloučení. Další informace o režimech sloučení najdete v části Vysvětlení režimů sloučení.

Posledně provedenou akci můžete použít znovu a tím její účinek zesílit. Vlevo je původní obrázek, na jehož střed je aplikován efekt větru; v pravém obrázku je tento efekt zopakován.

Posledně provedenou akci můžete zeslabit o zadanou úroveň. Vlevo je původní obrázek, jehož střed je rozostřen; v pravém obrázku je efekt rozostření zeslaben.

Postup při opakování nebo zeslabování akcí Zp t nahoru

 

Klikněte na příkaz Úpravy Opakovat [poslední akce].
Klikněte na příkaz Úpravy Zeslabit poslední příkaz. Úroveň zeslabení nastavte posunutím jezdce Procenta. Chcete-li efekt zeslabení pozměnit, zvolte ze seznamu Sloučení požadovaný režim sloučení.

*

Chcete-li nějakou akci zesílit nebo zeslabit, musíte akci nejdříve aplikovat, například použít na obrázek určitý efekt, tah štětcem nebo transformaci. Akce aplikované na pracovní plochu, jako je například změna předvoleb, nelze zesilovat ani zeslabovat.

*

Po dosažení maximální úrovně nastavení speciálního efektu můžete efekt použít znovu a tím jej ještě více zesílit. Další informace o speciálních efektech naleznete v části Používání speciálních efektů.

 

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.