Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Vracení a opakování akcí

Aplikace Corel PHOTO-PAINT umožňuje vrátit zpět akce, které jste na obrázek aplikovali, a to počínaje poslední použitou akcí. Pokud se vám výsledek vrácení akce nelíbí, můžete ji provést znovu. Vrátit nebo opakovat lze akce aplikované na obrázek, jako je například tah štětcem, efekt nebo transformace; avšak vracet ani opakovat nelze akce aplikované na pracovní plochu, například změnu předvoleb.

Nastavení pro vracení akcí lze upravit, takže můžete zvýšit nebo snížit počet akcí, které lze vrátit nebo zopakovat.

Uvědomte si, že čím vyšší počet akcí chcete mít v seznamu akcí k vrácení, tím více paměti je potřeba pro udržování tohoto seznamu. Paměť můžete uvolnit trvalým odstraněním všech akcí ze seznamu akcí k vrácení.

Části obrázku lze také obnovit vymazáním (gumou) posledně provedené akce. Další informace naleznete v tématu Mazání oblastí obrázku.

Zleva doprava: Původní obrázek; oříznutý obrázek; vrácením akce oříznutí obnovíte původní obsah obrázku.

Postup při vracení a opětovném provádění akcí Zp t nahoru

 

Klikněte na příkaz Úpravy Zpět [poslední akce].
Klikněte na příkaz Úpravy Znovu [poslední akce].
V ukotvitelném panelu Správce vracení akcí vyberte ze seznamu požadovanou akci. Všechny akce uvedené pod akcí, kterou vyberete, budou vráceny. Pokud není ukotvitelný panel Správce vracení akcí otevřený, klikněte na položku Upravit Správce vracení akcí nebo Okno Ukotvitelné panely Správce vracení akcí.
Odstranění všech akcí v ukotvitelném panelu Správce vracení akcí za účelem uvolnění paměti
Klikněte na příkaz Úpravy Vymazat Seznam vrácených akcí.

*

Při vracení série akcí se vrátí akce, kterou vyberete, a všechny akce uvedené v seznamu pod ní.

Při opakování série akcí se zopakuje akce, kterou vyberete, a všechny akce uvedené v seznamu mezi ní a posledně vrácenou akcí.

Postup při přizpůsobení nastavení vracení akcí Zp t nahoru

*

Můžete nastavit až 99 kroků zpět; počet kroků zpět však ovlivňuje velikost odkládacího disku. Pokud zjistíte, že váš počítač nepracuje požadovanou rychlostí, snižte počet kroků zpět.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.