Kopírování, převádění a odebírání obrysů

Postup při kopírování vlastností obrysu na jiný objekt

Postup při převádění obrysu na objekt

Postup při odebrání obrysu objektu

Hledání a nahrazení šířek obrysu

Hledání a nahrazení barev obrysu


Aplikace CorelDRAW umožňuje kopírovat vlastnosti obrysu do jiných objektů.

Můžete rovněž převést obrys na objekt a můžete odstranit obrys. Převedení obrysu na objekt vytvoří uzavřený objekt bez výplně ve tvaru obrysu. Na nový objekt lze použít výplně a speciální efekty. Objekty můžete vyhledávat na základě šířky obrysu a tyto vlastnosti nahradit.

Postup při kopírování vlastností obrysu na jiný objekt Zp t nahoru

*

Ke kopírování vlastností obrysu můžete také použít nástroj Kapátko atributů . Další informace naleznete v tématu Postup při kopírování vlastností výplně, obrysu nebo textu z jednoho objektu do druhého.

Můžete také nabrat vzorek barvy stávajícího objektu a použít tuto nabranou barvu na obrys jiného objektu. Další informace naleznete v tématu Postup při nabírání barvy.

Postup při převádění obrysu na objekt Zp t nahoru

Hvězda s aplikováním obrysu (vlevo); obrys byl převeden na objekt nezávislý na původní výplni (uprostřed); na nový uzavřený objekt byla použita přechodová výplň.

*

Obrys je také možné převést na objekt stisknutím kombinace kláves Ctrl + Shift + Q.

Postup při odebrání obrysu objektu Zp t nahoru

*

Obrys můžete z objektu také odebrat výběrem objektu a kliknutím pravým tlačítkem myši na vzorek Bez barvy na paletě barev.

Hledání a nahrazení šířek obrysu Zp t nahoru

 

Zaškrtněte políčko Škálovat šířku s obrázkem v oblasti Najít a zadejte nastavení, které chcete najít. Poté zaškrtněte políčko Škálovat šířku s obrázkem v oblasti Najít a zadejte náhradní nastavení.
Zaškrtněte políčko Přetisknout obrys v oblasti Najít a zadejte nastavení, které chcete najít. Poté zaškrtněte políčko Přetisknout obrys v oblasti Najít a zadejte náhradní nastavení.
Hledání a nahrazení barev obrysu Zp t nahoru

 

Vyberte možnost Barevný model nebo paleta, vyberte možnost Najít model určité barvy v oblasti Najít, zvolte barevný model, který chcete najít, a vyberte model náhradní barvy ze seznamu Nahradit.
Vyberte možnost Barevný model nebo paleta vyberte možnost Najít model určité barvy v oblasti Najít, zvolte barevný model, který chcete najít, a vyberte model náhradní barvy ze seznamu Nahradit.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)