Deformovat

Bloky

Přeskládat

Síťová deformace

Odsazení

Pixelizace

Zvlnění

Zborcení (Corel PHOTO-PAINT)

Víření

Dlaždice

Čerstvá barva

Zvíření

Vítr


Deformační speciální efekty transformují vzhled obrázků bez přidání prostorové hloubky.

Bloky Zp t nahoru

Efekt Bloky (Efekty Deformovat Bloky) rozdělí obrázek na promíchané díly ve formě bloků. Můžete určit velikost bloků, vzdálenost mezi nimi a barvu pozadí (odhaleného při aplikování efektu).

 

Původní

Bloky

Přeskládat Zp t nahoru

Efekt Přeskládat (Efekty Deformovat Přeskládat) posune aktivní obrázek podle hodnot sekundárního obrázku, kterému se říká mapa přeskládání. Hodnoty z mapy přeskládání představují ve výsledném obrázku tvary, barvy a vzory deformace.

 

Původní

Přeskládat

Síťová deformace Zp t nahoru

Efekt Síťová deformace (Efekty Deformovat Síťová deformace) umožňuje deformovat obrázek přemístěním uzlů na mřížce položené přes obrázek. Můžete zvýšit počet uzlů sítě zvýšením počtu čar mřížky na maximálně 10. Zvýšení počtu uzlů v síti zajišťuje lepší kontrolu nad malými detaily na obrázku. Můžete použít kterýkoli z přednastavených stylů deformace a můžete také vytvářet a ukládat vlastní styly síťové deformace.

 

Původní

Síťová deformace

Odsazení Zp t nahoru

Efekt Odsazení (Efekty Deformovat Odsazení)změní polohu obrázku jeho posunutím podle parametrů, které nastavíte. Při odsazení obrázku se na jeho původním místě zobrazí prázdné plochy. Tyto prázdné plochy můžete vyplnit dlaždicemi, zvětšením obrázku nebo použitím barvy.

 

Původní

Odsazení

Pixelizace Zp t nahoru

Efekt Pixelizace (Efekty Deformovat Pixelizace) rozdělí obrázek na čtvercové, obdélníkové nebo kruhové buňky. Efekt Pixelizace je také předvoleným typem čočky.

 

Původní

Pixelizace

Zvlnění Zp t nahoru

Efekt Zvlnění (Efekty Deformovat Zvlnění) zdeformuje obrázek pomocí jedné nebo více vln. Můžete určit sílu primární vlny a tím nastavit zvlnění obrázku nebo můžete zkreslení zvýšit přidáním další, kolmé vlny.

 

Původní

Zvlnění

Zborcení (Corel PHOTO-PAINT) Zp t nahoru

Efekt Zborcení (Efekty Deformovat Zborcení) tvar obrázku přemění podle tvaru úsečkového segmentu.

*

Aby bylo možné efekt Zborcení použít, je nutno rastr upravit v aplikaci Corel PHOTO-PAINT. Odeslání rastru do aplikace Corel PHOTO-PAINT lze provést kliknutím na tlačítko Upravit rastr na panelu vlastností nebo zadáním příkazu Upravit rastr z nabídky Rastry. Dále můžete povolit možnost, která umožňuje přistupovat k aplikaci Corel PHOTO-PAINT dvojím kliknutím na rastr. Další informace naleznete v tématu Úprava rastrů pomocí aplikace Corel PHOTO-PAINT.

 

Původní

Zborcení

Víření Zp t nahoru

Efekt Víření (Efekty Deformovat Víření) vytvoří napříč obrázkem vír podle směru, počtu celých otáček a úhlu, který nastavíte.

 

Původní

Víření

Dlaždice Zp t nahoru

Efekt Dlaždice (Efekty Deformovat Dlaždice) zmenší rozměry obrázku a reprodukuje jej jako sérii dlaždic tvořících mřížku. Tento efekt lze použít v kombinaci se záplavovou výplní a vytvořit pozadí nebo tapetový efekt pro webovou stránku.

 

Původní

Dlaždice

Čerstvá barva Zp t nahoru

Efekt Čerstvá barva (Efekty Deformovat Čerstvá barva) vytvoří dojem vlhké barvy na obrázcích. Můžete určit velikost kapek a škálu barev, které mají být tímto efektem ovlivněny.

 

Původní

Čerstvá barva

Zvíření Zp t nahoru

Efekt Zvíření (Efekty Deformovat Zvíření) aplikuje na obrázek plynulý, vířivý vzor. Můžete použít přednastavený styl zvíření, nebo si můžete vytvořit vlastní styl nastavením délky rozmazání, mezer mezi šmouhami, zkroucení, a detailů šmouh efektu. Také můžete ukládat vlastní styly zvíření.

 

Původní

Zvíření

Vítr Zp t nahoru

Efekt Vítr (Efekty Deformovat Vítr) rozostří obrázek určitým směrem, čímž vznikne efekt, jako by přes obrázek foukal vítr. Můžete určit sílu a směr rozmazání a také průhlednost efektu.

 

Původní

Vítr

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)