Vyhledání a náhrada objektů

Postup při hledání a výběru objektů

Hledání objektů s podobnými vlastnostmi


Objekty můžete vyhledat, abyste je mohl rychle nahradit nebo upravit.

Pomocí kritérií hledání můžete najít a vybrat objekty v kresbě. Jako kritéria hledání lze použít typ objektu a jeho související vlastnosti, vlastnosti výplně a obrysu, vektorové efekty použité na objekt a název nebo styl objektu. Můžete například hledat všechny obdélníky se zaoblenými rohy a bez výplně. Můžete rovněž hledat objekty se stejnými vlastnostmi jako vybraný objekt. Kritéria můžete v průběhu hledání změnit. Můžete je však rovněž také uložit pro pozdější použití.

Můžete hledat také objekty, které obsahují zadané vlastnosti a poté je nahradit za jiné. Můžete například nahradit všechny výplně objektů určité barvy výplněmi jiné barvy. Dále je rovněž možné nahradit barevné modely a palety barev, vlastnosti obrysů a textové atributy, například písmo a velikost písma.

Můžete také hledat určitá slova a nahrazovat je jinými slovy. Další informace naleznete v tématu Hledání, úpravy a převádění textu.

Postup při hledání a výběru objektů Zp t nahoru

 

V ukotvitelném panelu Najít a nahradit povolte možnost Názvy nebo styly, zaškrtněte políčko Název objektu a zadejte název objektu.
V ukotvitelném panelu Najít a nahradit povolte možnost Názvy nebo styly, zaškrtněte políčko Styl a buď povolte možnost Název a zvolte název stylu nebo povolte možnost Typ a zvolte typ stylu.
Klikněte na tlačítko Uložit , zadejte název do pole Uložit jako, najděte složku, do které chcete soubor uložit a klikněte na tlačítko Uložit. Kritéria hledání se ukládají do souboru FIN.
Klikněte na tlačítko Načíst , přejděte do složky, ve které je uložen soubor FIN, a klikněte na možnost Otevřít.

*

Hledání objektu můžete zahájit také stisknutím kombinace kláves Ctrl + F.

Hledání objektů s podobnými vlastnostmi Zp t nahoru

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)