Začínáme se správou barev v aplikaci

Postup při otevření výchozího nastavení správy barev

Postup při změně výchozích profilů barev

Postup při otevření nastavení barev dokumentu


Aplikace CorelDRAW pracuje se dvěma typy nastavení správy barev: s výchozím nastavením správy barev a s nastavením barev dokumentu. Výchozí nastavení správy barev určuje barvy v nových dokumentech a ve všech dokumentech, které neobsahují profily barev (používáme také termín „neoznačené dokumenty"). Dokumenty vytvořené ve starších verzích aplikace CorelDRAW jsou zpracovávány jako neoznačené dokumenty. Nastavení barev dokumentu ovlivňuje pouze barvy aktivního dokumentu.

Výchozí nastavení pro správu barev

Výchozí nastavení správy barev je nezbytné pro dosažení konzistence barev.

Výchozív dialogovém okně Nastavení správy barev.

Nastavení barev dokumentu

Nastavení barev v aktivním dokumentu můžete zobrazovat a upravovat, aniž byste tím ovlivnili nové a neoznačené dokumenty. Můžete vidět, jaké profily barev jsou přiřazeny k dokumentu, který určuje barevný prostor dokumentu pro barvy RGB, CMYK a stupně šedé.

Aktivnímu dokumentu můžete také přiřadit různé barevné profily. Informace o přiřazování profilů barev naleznete v části Přiřazení profilů barev. Informace o převádění barev dokumentu do jiných profilů barev naleznete v části Převod barev do jiných profilů barev.

Dokument v dialogovém okně Nastavení správy barev.

Dále můžete v aktivním dokumentu změnit primární barevný režim a metodu vykreslení.

Postup při otevření výchozího nastavení správy barev Zp t nahoru
Postup při změně výchozích profilů barev Zp t nahoru

 

Ze seznamu Primární režim barev zvolte požadovaný barevný režim.
Změna primárního barevného režimu na kartě Výchozí v dialogovém okně Nastavení správy barev se neprojeví v aktivním dokumentu.
V seznamu Metoda vykreslení zvolte metodu vykreslení.
Postup při otevření nastavení barev dokumentu Zp t nahoru

Chcete-li ve stavovém řádku zobrazit profily barev použité v aktivním dokumentu, klikněte na tlačítko plovoucí nabídky ve stavovém řádku a vyberte možnost Nastavení barev dokumentu.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)