Separace barev

Postup při tisku separací barev

Postup při převodu přímých barev na výtažkové

Postup při úpravě polotónů


Když posíláte barevné dílo poskytovateli tiskových služeb nebo do tiskárny, buď vy, nebo poskytovatel tiskových služeb musíte provést separaci barev. Separace barev jsou nezbytné, protože typický tiskařský stroj nanáší jednotlivé barvy na papír odděleně. Separace barev pro tisk lze zadat, včetně pořadí, v jakém se barvy budou tisknout.

Tiskařské stroje vytvářejí barvy metodou výtažkových barev, metodou přímých barev nebo kombinací obou způsobů. Přímé barvy můžete také v okamžiku tisku převést na výtažkové. Další informace o přímých a výtažkových barvách najdete v tématu Volba barev.

Při nastavení polotónů pro tisk separací barev se doporučuje použít výchozí nastavení, jinak polotóny budou nastaveny nevhodně a výsledkem bude nežádoucí moaré a zhoršená reprodukce barev. Avšak při použití jiné tiskové technologie by způsob rastrování měl být nastaven podle typu zařízení používaného poskytovatelem tiskových služeb. Před vlastním nastavením polotónů konzultujte správné nastavení s poskytovatelem tiskových služeb.

Při výskytu oblastí s přetiskem můžete zvolit, jak chcete tyto oblasti tisknout. Další informace týkající se přetisků naleznete v tématu Přesah barev a přetisk.

Postup při tisku separací barev Zp t nahoru

*

Pořadí tisku separací barev lze změnit kliknutím na položku Upřesnit v nabídce Options area. V seznamu separací v dolní části dialogového okna klikněte na sloupec Pořadí vedle separace barev, kterou chcete změnit. Ze seznamu vyberte novou hodnotu pořadí.

Chcete-li tisknout separace barev pomocí profilu barev, který je odlišný od profilu barev dokumentu, můžete kliknout na kartu Barva a vybrat profil barev ze seznamu Profil barev.

Postup při převodu přímých barev na výtažkové Zp t nahoru

*

Změna přímých barev na výtažkové barvy nemá vliv na původní soubor aplikace CorelDRAW , ale ovlivňuje způsob, jakým jsou barvy odeslány na tiskárnu.

Postup při úpravě polotónů Zp t nahoru

*

Můžete nastavit hustotu rastru, úhel zobrazení a možnosti přetisku pro přímé barvy i pro výtažkové barvy. Je-li například přechodová výplň vytvořena ze dvou přímých barev, lze nastavit, aby se jedna tiskla pod úhlem 45 stupňů a druhá pod úhlem 90 stupňů.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)