Formát SVG (Scalable Vector Graphics)

Postup při importu souboru Scalable Vector Graphics

Další informace o vložení importovaného souboru najdete v tématu Postup při importu souboru do aktivní kresby.Postup při exportu souboru Scalable Vector Graphics

Postup při výběru barvy pomocí palety barev SVG

Přidání referenčních informací k objektu Scalable Vector Graphics

Technické poznámky k formátu souborů Scalable Vector Graphics (SVG)


Formát Scalable Vector Graphics (SVG) je standardní otevřený grafický formát souborů, který návrhářům umožňuje kvalitně využívat možností vektorové grafiky na webu. Vyvinulo ho konsorcium World Wide Web Consortium (W3C).

Soubory SVG jsou popsány v jazyce Extensible Markup Language (XML). Jedná se o obrázky tvořené vektorovou grafikou, které umožňují vynikající detaily a kratší dobu načítání než rastry. Komprimované soubory SVG mají příponu .svgz.

K zobrazení souborů SVG je nutné použít přídavný modul prohlížeče SVG, např. prohlížeč Corel SVG.

Podpora kódování Unicode

Soubory SVG podporují kódování textu Unicode. Když exportujete soubor SVG, můžete vybrat metodu kódování Unicode.

Vložení a propojení

Do souboru SVG lze vložit informace nebo můžete k uložení některých informací vytvořit další soubory. Můžete například do souboru SVG vložit seznam stylů nebo můžete vytvořit externí kaskádový seznam stylů a propojit ho se souborem SVG. Ve výchozím nastavení je JavaScript, např. JavaScript související s rollovery, vložen do exportovaného souboru, ale můžete ho uložit do zvláštního souboru, propojeného se souborem SVG. Můžete také vložit rastry nebo uložit rastry jako externě propojené soubory.

Export textu

Text lze exportovat jako text nebo křivky. Exportujete-li text jako text, můžete si zvolit vložení všech písem do souboru Scalable Vector Graphics, abyste mohli využít všech možností úprav. Můžete také vložit pouze použitá písma a běžná anglická písma nebo běžná písma Roman.

Použití předvolených možností exportu

Pro zjednodušení práce můžete použít předvolené možnosti exportu a vytvořit vlastní předvolené možnosti exportu, které lze později znovu použít.

Použití barev SVG

Barvy SVG jsou označeny klíčovými slovy. Můžete použít paletu barev SVG, která je v aplikaci dostupná, chcete-li si být jisti, že barvy v exportovaném souboru SVG jsou definovány pomocí klíčových slov. Chcete-li dosáhnout toho, že názvy barev SVG, které vyberete, zůstanou zachovány v exportovaném souboru SVG, doporučuje se vypnout korekci barev. Informace o korekci barev naleznete v tématu Seznámení se správou barev.

Přidání referenčních informací k objektům SVG

Přidávat a uchovávat referenční informace lze v exportovaném objektu Scalable Vector Graphics. K objektu můžete přidávat informace tak, že se informace zobrazí v XML značkách souboru. Tyto značky se odvozují z názvů datových polí a každá se formátuje jako obecný text, data a čas, lineární a úhlové rozměry nebo čísla. Můžete například zadat název jednotlivých objektů v kresbě a přidat ke každému objektu komentář. Názvy a komentáře jednotlivých objektů se zobrazí ve značkách exportovaného souboru Scalable Vector Graphics. Další informace o přiřazení informací k objektům naleznete v tématu Přiřazení a kopírování údajů o objektech.

Postup při importu souboru Scalable Vector Graphics Zp t nahoru

*

Další informace o importu souborů SVG naleznete v tématu Import souboru SVG.

Další informace o vložení importovaného souboru najdete v tématu Postup při importu souboru do aktivní kresby.Postup při exportu souboru Scalable Vector Graphics Zp t nahoru

*

Chcete-li zobrazit určité písmo, které uživatelé pravděpodobně nemají nainstalované na svých počítačích, musíte písma vložit.

Zvýšením počtu písem nebo přechodových kroků výplně se zvyšuje i velikost souboru.

Objekty se síťovými výplněmi nebo stíny se exportují jako rastry.

Když není v kresbě vybraný žádný prvek, exportuje se obsah celé stránky.

Postup při výběru barvy pomocí palety barev SVG Zp t nahoru
Přidání referenčních informací k objektu Scalable Vector Graphics Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko Otevřít editor polí . Vyberte název datového pole a zadejte nový název.
Klikněte na tlačítko Otevřít editor polí. Klikněte na tlačítko Vytvořit nové pole a zadejte název nového pole.
Klikněte na tlačítko Otevřít editor polí. Klikněte na název pole a pak klikněte na tlačítko Změnit. Vyberte možnost typu pole.

*

Pole, která neobsahují žádné hodnoty, jsou při exportu souboru do formátu Scalable Vector Graphics ignorována.

Technické poznámky k formátu souborů Scalable Vector Graphics (SVG) Zp t nahoru

Import souboru SVG

Export souboru SVG

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)