Mřížka dokumentu a pixelová mřížka

Postup při zobrazení nebo skrytí mřížky dokumentu

Postup při nastavení zobrazení a mezer mřížky dokumentu

Postup při změně nastavení pixelové mřížky

Postup při nastavení přichycení objektů k mřížce dokumentu

Postup při nastavení přichycení objektů k pixelové mřížce


Mřížka dokumentu je sada netisknutelných protínajících se čar, které lze zobrazit v okně kresby. Mřížku dokumentu lze použít pro přesné zarovnání a umístění objektů.

Vzhled mřížky dokumentu lze přizpůsobit změnou zobrazení a mezer mřížky. Zobrazení mřížky umožňuje mřížku dokumentu zobrazit jako čáry nebo jako body. Mezery mřížky umožňují nastavit vzdálenost mezi čarami mřížky. Možnosti mezer jsou založeny na měrných jednotkách pravítka. Pokud jsou například měrné jednotky nastaveny na palce, budou se možnosti mezer mřížky odvíjet od palců.

Pokud jsou měrné jednotky pravítka nastaveny na pixely nebo pokud jste povolili zobrazení pixelů, můžete zadat barvu a krytí pixelové mřížky. Pixelová mřížka je řada protínajících se čar, které ukazují jednotlivé pixely v dokumentu. Další informace o zobrazení pixelů najdete v části Režimy zobrazení. Ve výchozím nastavení je levý dolní roh stránky dokumentu zarovnán s pixelovou mřížkou, a pomáhá tak vytvářet pixelově dokonalé objekty pro web.

Objekty lze přichytit k mřížce dokumentu nebo pixelové mřížce a dosáhnout tak toho, že při přesouvání budou zarovnány s čarami mřížky.

Kostkovaný efekt v této grafice byl vytvořen pomocí mřížky dokumentu.

Postup při zobrazení nebo skrytí mřížky dokumentu Zp t nahoru
Postup při nastavení zobrazení a mezer mřížky dokumentu Zp t nahoru

*

Měrné jednotky použité pro mezery mřížky jsou stejné jako u pravítek. Informace o nastavení pravítek naleznete v tématu Postup při přizpůsobení nastavení pravítek.

Postup při změně nastavení pixelové mřížky Zp t nahoru

 

Zaškrtněte políčko Přichytit k pixelům nebo jeho zaškrtnutí zrušte.
Zaškrtněte políčko Zobrazit pixelovou mřížku při zvětšení 800 % a více nebo jeho zaškrtnutí zrušte.
Chcete-li si efekt prohlédnout, přepněte na pixelové zobrazení (Zobrazit Pixely) a přibližte zobrazení na 800 % nebo více.
Zrušte zaškrtnutí políčka Zarovnat stránku pomocí pixelové mřížky.
Nastavení Zarovnat stránku pomocí pixelové mřížky zarovná levý dolní roh stránky s pixelovou mřížkou, abyste mohli vytvářet pixelově dokonalé návrhy pro export. Zrušte zaškrtnutí tohoto políčka, pokud plánujete soubor uložit do starší verze aplikace CorelDRAW.
Postup při nastavení přichycení objektů k mřížce dokumentu Zp t nahoru
Postup při nastavení přichycení objektů k pixelové mřížce Zp t nahoru

*

Tato volba je dostupná pouze, pokud je povoleno pixelové zobrazení. Další informace naleznete v tématu Režimy zobrazení.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)