Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Portable Network Graphics (PNG)

Soubor formátu Portable Network Graphics (PNG) je vynikající jako bezeztrátové, přenositelné a dobře komprimované úložiště rastrů. Zabírá minimální místo na disku a lze ho snadno číst a vyměňovat mezi počítači. Formát Portable Network Graphics může nahradit formát GIF a také mnoho běžných použití formátu TIFF.

Formát Portable Network Graphics je navržený k zobrazení online, např. na webu, a je plně streamovatelný s možností postupného zobrazování. Některé webové prohlížeče nepodporují všechna formátování a funkce. Do formátu souborů Portable Network Graphics můžete exportovat obrázky, chcete-li na webových stránkách použít průhledná pozadí, prokládání obrázků, obrázkové mapy nebo animaci.

Grafika se exportem do formátu Portable Network Graphics převádí na rastry, které lze použít v programech DTP a aplikacích Microsoft Office. Soubory formátu Portable Network Graphics lze také upravit v aplikacích pro úpravu obrázků, např. Corel PHOTO-PAINT a Adobe Photoshop.

Chcete-li obrázky použít na Internetu, můžete je také uložit do formátů GIF a JPEG. Chcete-li publikovat obrázek na webu, ale nejste si jisti, který formát použít, přejděte na téma „Volba formátu souboru vhodného pro web" na straně 33.

Postup při importu souboru Portable Network Graphics Zp t nahoru

 

*

Tažením v okně obrázku můžete změnit velikost obrázku.

Technické poznámky k formátu souborů Portable Network Graphics (PNG) Zp t nahoru

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.