Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Kategorie speciálních efektů

Následuje přehled všech kategorií dostupných speciálních efektů, přičemž každá z nich obsahuje několik různých efektů, které můžete používat:

Informace o speciálních efektech zaostření najdete v tématu Zaostření obrazů. Informace o speciálních efektech Odstranit moaré a Odstranit šum najdete v tématu Vylepšování skenovaných obrázků.

Informace o použití speciálních efektů najdete v části Postup při použití speciálního efektu.

3D speciální efekty Zp t nahoru

Pomocí trojrozměrných speciálních efektů aplikovaných na obrázek můžete vyvolat dojem prostorové hloubky. Ukázkové obrázky najdete v tématu 3D efekty.

Trojrozměrné speciální efekty jsou:

Speciální efekty kategorie Tahy štětcem Zp t nahoru

Speciální efekty kategorie tahů štětcem dodávají obrázkům vzhled, jako by byly malovány ručně. Pomocí těchto efektů lze dosáhnout toho, že obrázky vypadají jako kresby pastelem nebo jako malby houbou a vodovými barvami, nebo jimi lze vytvářet texturovaná pozadí. Ukázkové obrázky najdete v tématu Tahy štětcem.

Mezi speciální efekty kategorie Tahy štětcem patří:

Speciální efekty kategorie Rozostření Zp t nahoru

Speciální efekty kategorie rozostření mění pixely obrázku tak, že obrázek zjemňují, vyhlazují jeho kontury, prolínají obrysy nebo vytvářejí dojem pohybu. Ukázkové obrázky najdete v tématu Rozostření.

Mezi speciální efekty kategorie Rozostření patří:

Speciální efekty kategorie Fotoaparát Zp t nahoru

Speciální efekty kategorie Fotoaparát umožňují napodobovat efekty vytvářené fotografickými filtry, jako jsou například bodové filtry a difúzní filtry. Také lze do obrázku přidávat světelné efekty, například odlesky slunce nebo bodové reflektory. Ukázkové obrázky najdete v tématu Fotoaparát.

Mezi speciální efekty kategorie Fotoaparát patří:

Efekt Stroj času napodobuje styly fotografování používané v minulosti.

Efekty kategorie Fotoaparát

 

Původní

 

 

Vybarvit

Sépiové tóny

Stroj času

Speciální efekty kategorie Transformace barev Zp t nahoru

Speciální efekty kategorie Transformace barev umožňují vytvářet dramatické efekty změnami barev obrázku. Ukázkové obrázky najdete v tématu Transformace barev.

Mezi speciální efekty kategorie Transformace barev patří:

Speciální efekty kategorie Kontura Zp t nahoru

Speciální efekty kategorie Kontura rozeznávají a zvýrazňují obrysy objektů, prvků a upravitelných oblastí v obrázku. Můžete upravit úroveň rozeznávání obrysů, typ rozeznávaných obrysů a také jejich barvu. Ukázkové obrázky najdete v tématu Kontura.

Mezi speciální efekty kategorie Kontura patří:

Netradiční speciální efekty Zp t nahoru

Netradiční speciální efekty transformují obrázek na abstraktní umělecké dílo pomocí nejrůznějších tvarů a textur. Používají skládačky, krystaly, textilie, sklo, herní figurky, rámy, víry nebo kapky deště jako základ pro vytvoření něčeho nového. Ukázkové obrázky najdete v tématu Netradiční efekty.

Mezi netradiční speciální efekty patří:

Vlastní speciální efekty Zp t nahoru

Vlastní speciální efekty nabízejí širokou škálu možností transformace obrázku. Můžete vytvořit malbu za použití malířské techniky, překrýt obrázek přizpůsobeným obrázkem nebo používat celou řadu efektů rozostření, zaostření a detekce obrysů.

Mezi vlastní speciální efekty patří:

Speciální efekty kategorie Deformace Zp t nahoru

Deformační speciální efekty transformují vzhled obrázků bez přidání prostorové hloubky. Ukázkové obrázky najdete v tématu Deformovat.

Mezi deformační speciální efekty patří:

Speciální efekty kategorie Šum Zp t nahoru

Při upravování rastrů je šum definován jako náhodné pixely v ploše obrázku, které připomínají zrnění na televizní obrazovce. Speciální efekty kategorie Šum umožňují vytvářet, regulovat nebo odstraňovat šum. Ukázkové obrázky najdete v tématu Šum.

Mezi speciální efekty kategorie Šum patří:

Texturové speciální efekty Zp t nahoru

Texturové speciální efekty umožňují přidávat do obrázku texturu za použití široké škály tvarů a povrchů. Můžete používat cihly, bubliny, plátno, sloní kůži, umělou hmotu a kámen; také můžete vytvářet lepty a podmalby. Pomocí těchto efektů lze dosáhnout toho, že obrázek vypadá jako by byl namalovaný na omítnuté stěně nebo jako byste se na něj dívali skrz síťku. Ukázkové obrázky najdete v tématu Textura.

Mezi texturové speciální efekty patří:

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.