Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Používání přechodové průhlednosti

Přechodová průhlednost znamená, že objekt postupně přechází z jedné hodnoty průhlednosti na jinou hodnotu. Přechodová průhlednost může být lineární, eliptická, kónická nebo obdélníková.

Text s lineární přechodovou průhledností.

Aplikace nabízí sadu přechodových průhledností, které jsou vám k dispozici. Dostupné přechodové průhlednosti můžete procházet, hledat podle klíčových slov, označovat jako oblíbené a řadit. Máte také možnost stáhnout si další balíčky výplní, které lze použít jako průhlednost. Další informace naleznete v tématu Vyhledávání a zobrazení výplní a průhlednosti.

Můžete vytvořit vlastní přechodovou průhlednost přidáváním a odebíráním uzlů a zadáním hodnoty průhlednosti pro jednotlivé uzly. Přechodovou průhlednost můžete také obrátit, zrcadlit, zkosit, změnit její velikost nebo použít jiné transformace.

Po vytvoření nebo úpravě přechodové výplně můžete průhlednost uložit pro budoucí použití. Další informace naleznete v tématu Ukládání výplní a průhledností.

Postup při použití přechodové průhlednosti Zp t nahoru

*

Informace o vyhledávání průhledností ve výběru Výplň naleznete v tématu Postup při vyhledávání, filtrování a řazení výplní a průhledností.

Postup při vytváření přechodové průhlednosti Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko výchozí průhlednost .
Odemkněte přechodové kroky kliknutím na tlačítko Nastavit na výchozí hodnoty a zadejte hodnotu do pole Přechodové kroky.
Posuňte jezdec Urychlení.
Do polí Šířka průhlednosti a Výška průhlednosti zadejte požadované hodnoty.
Do polí X a Y zadejte hodnoty.
Zaškrtněte políčko Volné měřítko a zkosení.

*

Průhlednost můžete uložit kliknutím na tlačítko Uložit jako nový .

Můžete také přetáhnout barvy, které se převedou na stupně šedé, z palety barev na uzly průhlednosti objektu .

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2018 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.