Formátování znaků

Postup vložení textu v podobě horního nebo dolního indexu

Podtržení textu, čára nad textem nebo přeškrtnutí textu


Polohu a vzhled znaků lze změnit jejich zobrazením jako horního nebo dolního indexu, což je užitečné v kresbách s matematickými vzorci. Pokud vyberete písmo OpenType, které podporuje horní a dolní index, můžete tuto funkci písma OpenType použít. Pokud však vyberete písmo, včetně písma OpenType, které nepodporuje horní a dolní index, můžete použít syntetizovanou verzi znaku, kterou aplikace CorelDRAW vytváří přizpůsobením charakteristik výchozího znaku písma. Další informace naleznete v tématu Funkce OpenType.

Řetězcový text s použitým horním (1) a dolním (2) indexem

K vybraným znakům můžete přidat podtržení, přeškrtnutí a čáry nad textem.

Řetězcový text s použitým podtržením (1), přeškrtnutím (2) a čárou nad textem (3) pomocí stylů jednoduché i dvojité čáry.

Chcete-li používat formátování vybraného textu opakovaně, můžete použít styly nebo kopírovat textové atributy a použít je na jiný vybraný text. Další informace naleznete v tématech Styly a sady stylů a Kopírování efektů, transformací a vlastností objektů.

Postup vložení textu v podobě horního nebo dolního indexu Zp t nahoru

*

Některá písma OpenType mohou vypadat, jako že podporují funkce, které nepodporují. Například to může vypadat, že jsou dostupné možnosti horního a dolního indexu, ale dostupné nejsou. Pokud použijete jedno z těchto písem typu OpenType, aplikace CorelDRAW nebude moci poskytnout syntetizovanou verzi horního a dolního indexu.

Podtržení textu, čára nad textem nebo přeškrtnutí textu Zp t nahoru

 

Klikněte na tlačítko Podtržení a vyberte ze seznamu styl.
V seznamu Přeškrtnutí znaků vyberte požadovaný styl.
V seznamu Čára nad znakem vyberte požadovaný styl.

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)