Práce s výplněmi

Postup při výběru výchozí barvy výplně

Postup při odstranění výplně

Postup při kopírování výplně do nového objektu

Postup při zobrazení výplní v otevřených křivkách

Hledání a nahrazení barev výplně


Existuje celá řada úkolů, které jsou společné pro všechny typy výplní. Můžete vybrat výchozí barvu výplně, takže každý objekt přidaný ke kresbě bude mít stejnou výplň. Můžete také libovolnou výplň odstranit, kopírovat ji do jiného objektu nebo ji použít k vyplnění oblasti, kterou obklopuje otevřená křivka.

Pokud chcete použít stejnou výplň na další objekty nebo současně upravit atributy výplně více objektů kresby, můžete nastavení výplně uložit jako styl. Další informace o stylech najdete v tématu Styly a sady stylů.. Můžete hledat objekty na základě jejich výplně a nahradit existující výplň novou.

Postup při výběru výchozí barvy výplně Zp t nahoru

*

Můžete také změnit výchozí barvu výplně úpravou výchozích sad stylů v ukotvitelném panelu Styly objektů. Další informace naleznete v tématu Správa výchozích vlastností objektů.

Postup při odstranění výplně Zp t nahoru

*

Tímto postupem nelze odstranit síťové výplně. Chcete-li z objektu odstranit síťovou výplň, vyberte objekt pomocí nástroje Síťová výplň a klikněte na možnost Vymazat síť na panelu vlastností.

Postup při kopírování výplně do nového objektu Zp t nahoru

*

Můžete také kliknout na nástroj Interaktivní výplň , vybrat objekt, na který chcete výplň kopírovat, kliknout na tlačítko Kopírovat výplň na panelu vlastností a kliknout na objekt, ze kterého chcete výplň kopírovat.

Ke kopírování výplně můžete použít také nástroj Kapátko atributů . Další informace naleznete v tématu Postup při kopírování vlastností výplně, obrysu nebo textu z jednoho objektu do druhého.

Také můžete nabrat barvu stávajícího objektu a použít nabranou barvu na další objekt jako jednotnou výplň. Další informace naleznete v tématu Postup při nabírání barvy.

Postup při zobrazení výplní v otevřených křivkách Zp t nahoru
Hledání a nahrazení barev výplně Zp t nahoru

 

Zaškrtněte políčko Použít u jednobarevných rastrů.
Zaškrtněte políčko Použít u přechodových výplní.
Zaškrtněte políčko Použít u dvoubarevných výplní.
Vyberte možnost Barevný model nebo paleta, vyberte možnost Najít model určité barvy v oblasti Najít, zvolte barevný model, který chcete najít, a vyberte model náhradní barvy ze seznamu Nahradit.
Vyberte možnost Barevný model nebo paleta vyberte možnost Najít model určité barvy v oblasti Najít, zvolte barevný model, který chcete najít, a vyberte model náhradní barvy ze seznamu Nahradit.

 

Funkce popsané v nápovědě jsou k dispozici v plné verzi softwaru CorelDRAW Graphics Suite 2019. Některé funkce nemusí být v této verzi produktu k dispozici.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)