Rychlé odkazy na postupy na této stránce:

Aplikování tahů štětcem

Nástroje pro malbu umožňují napodobovat celou řadu různých technik malby a kresby. Můžete například aplikovat tahy štětcem, které napodobují vodové barvy, pastely, fixy a pera. Tahy štětcem se standardně přidávají do aktivního objektu nebo do pozadí. Tahy štětce se také mohou vykreslovat jako samostatné objekty. Informace o objektech najdete v části Vytváření objektů.

 

Stříkací pistole

Nástroj Stříkací pistole se používá ke stínování.

Sprej

Stříkáním barvy se obrázku dodává textura.

Štětec Velbloudí srst

Štětec Velbloudí srst vytváří ozdobný efekt.

Výběr přednastavených štětců

Vzhled tahu štětce v obrázku závisí na zvoleném nástroji a typu štětce. Při malování s přednastaveným štětcem jsou atributy hrotu nástroje určeny předem. Můžete vybrat přednastavený štětec z výběru Štětec, kde jsou zobrazeny všechny kategorie štětců a přednastavené štětce. Výběr Štětec nabízí náhled hrotu a tahu štětce a zobrazuje pět naposledy použitých štětců.

Výběr Štětec umožňuje zobrazit náhled a vybírat přednastavené štětce, které jsou organizovány v kategoriích štětců.

Po výběru předvoleného štětce můžete změnit jeho velikost, tvar, průhlednost a prolnutí podle potřeby. Pokud používáte pero nebo stylus, můžete využít tlak, náklon, natočení a otočení ke změně vzhledu tahu štětce. Další informace naleznete v tématu Používání per a zařízení citlivých na tlak.

Malování s barvami a výplněmi

Barva tahu štětce je určena aktuální barvou popředí, která je zobrazena v oblasti nastavení barev. Barvu popředí můžete vybrat kliknutím na vzorek barvy na paletě barev. Další informace o vybírání barev naleznete v části Práce s barvami.

Kromě malování barvou můžete také používat výplně, jejichž prostřednictvím lze aplikovat obrázky a textury. Tah štětce můžete aplikovat také na osnovu. Další informace naleznete v tématu Aplikování tahů štětců na osnovy.

Prolínání barev

Režimy sloučení určují způsob, jakým se barvy popředí prolínají s podkladovými barvami. Režimy sloučení umožňují tyto barvy různě kombinovat a vytvářet tak nové barvy a efekty. Další informace o režimech sloučení najdete v části Vysvětlení režimů sloučení.

Postup při malování přednastaveným štětcem Zp t nahoru

 

Zadejte hodnotu do pole Velikost hrotu na panelu vlastností.
Zadejte hodnotu do pole Průhlednost na panelu vlastností.
Chcete-li interaktivně nastavit průhlednost tahu štětcem, podržte klávesu Alt a kliknutím v okně obrázku, aniž byste uvolnili tlačítko myši, zobrazte jezdec průhlednosti.
Zadejte hodnotu do pole Prolnutí na panelu vlastností.
Chcete-li interaktivně změnit prolnutí, podržte klávesy Ctrl + Alt a kliknutím v okně obrázku, aniž byste uvolnili tlačítko myši, zobrazte jezdec prolnutí.

*

Panel vlastností nabízí volby, jimiž lze změnit atributy přednastaveného štětce. Jakmile změníte některý atribut, změní se název štětce na Vlast. malíř. štětec. Další informace o vlastních štětcích najdete v části Vytváření vlastních štětců.

*

Chcete-li tímto postupem vytvořit objekt, klikněte na příkaz Objekt Vytvořit Nový objekt, nežli budete táhnout kurzorem v okně obrázku.

Přednastavený štětec lze také vybrat kliknutím na ukázku tahu štětce v ukotvitelném panelu Malířské techniky. Pokud ukotvitelný panel Malířské techniky není otevřen, klikněte na příkaz Okno Ukotvitelné panely Malířské techniky.

Hranatý nebo kulatý štětec můžete rychle vybrat kliknutím na tlačítko Kulatý hrot nebo Hranatý hrot na panelu vlastností.

Postup při malování vzorkem barvy z obrázku Zp t nahoru
Postup při malování pomocí výplně Zp t nahoru

*

Malovat lze libovolným typem výplně. Informace o výplních najdete v části Používání výplní.

Postup při změně režimu sloučení Zp t nahoru

*

Další informace o režimech sloučení najdete v části Vysvětlení režimů sloučení.

Zkušební, akademická a OEM verze neobsahují všechny součásti. Mezi součásti, které nejsou k dispozici, mohou patřit aplikace a funkce společnosti Corel, pomůcky třetích stran a soubory s dodatečným obsahem.


Napište nám
Byla vám tato stránka užitecná? Napište nám. (je vyžadováno připojení k Internetu.)

Copyright 2017 Corel Corporation. Všechna práva vyhrazena.